Τα μεταχειρισμένα πολυτελή ρολόγια έχουν ζήτηση όπως ποτέ πριν

Η ελπίδα για αύξηση της αξίας παρασύρει τους υποψήφιους αγοραστές σε πολυτελή ρολόγια. Μεταχειρισμένα ρολόγια όπως τα Rolex, Patek Philippe ή Audemars Piguet πωλούνται σαν ζεστά ψωμάκια, γράφει η δημοσιογράφος του Der-Spiegel: Kristina Gnirke.

Σύμφωνα με μελέτη, η αναζήτηση σταθερών οικονομικών επενδύσεων προκαλεί άνθηση της αγοράς μεταχειρισμένων πολυτελών ρολογιών. Το Boston Consulting Group (BCG) εκτιμά ότι οι πωλήσεις ρολογιών από μάρκες όπως η Rolex, η Patek Philippe και η Audemars Piguet θα αυξηθούν στα 101 δισεκατομμύρια δολάρια το 2026, με τα ρολόγια που ανήκουν σε ιδιοκτησία να αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο. Η αγορά μεταχειρισμένων αυξήθηκε κατά εννέα τοις εκατό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ποσοστό που είναι σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό των νέων ρολογιών.

Ο λόγος της έκρηξης είναι ότι οι επενδυτές αναζητούν εναλλακτικές επενδύσεις που υπόσχονται αυξήσεις σε αξία. Οι τιμές μεταχειρισμένων για τις μεγαλύτερες μάρκες ρολογιών πολυτελείας έχουν αυξηθεί κατά 20% ετησίως από το 2018, ταχύτερα από τους χρηματιστηριακούς δείκτες όπως ο S&P 500, ο οποίος περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ. Οι τιμές των πολυτελών ρολογιών ανέκαμψαν από τη γενική κατάρρευση των αγορών στην οικονομική κρίση του 2008 σε λιγότερο από δύο χρόνια, ενώ πολλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων στον χρηματοπιστωτικό τομέα και στα καταναλωτικά αγαθά χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο.

Η επιθυμία για μεταχειρισμένα ρολόγια οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι πολλά από τα πολυπόθητα κομμάτια είναι δύσκολο να βρεθούν. Οι συναλλαγές μέσω Διαδικτύου επιταχύνουν την ταχεία αλλαγή των ρολογιών. Σε τρία χρόνια, περίπου το 60 τοις εκατό όλων των μεταχειρισμένων ρολογιών θα πωλούνται διαδικτυακά, συνεχίζει η BCG. Αντίθετα, μόνο έως και το 15 τοις εκατό των νέων ρολογιών διακινούνται μέσω Διαδικτύου.

Η βιομηχανία μεταχειρισμένων ρολογιών έχει γίνει σαφώς πολύ ασφαλής και έχει αφήσει πίσω τις εποχές, όπου αμφίβολοι έμποροι πωλούσαν ρολόγια αδιευκρίνιστης προέλευσης, συχνά πλαστά. Η αγορά έχει γίνει διαφανής χάρη σε μεγάλους διαδικτυακούς παρόχους όπως το WatchBox, το Chrono24 και το Watchfinder, ενώ ταυτόχρονα ο αγοραστής έχει δικαίωμα υπαναχώρησης εντός 14 ημερών για οποιονδήποτε λόγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.