OMEGA

Το 1948 ένας νεαρός ωρολογοποιός, ο Louis Brandt, άνοιξε ένα μικρό εργαστήριο στο μικρό ελβετικό χωριό La Chaux-de-Fonds. Σε αυτό το χωριό ο Brandt δημιούργησε την εταιρία που σε λίγο καιρό θα καταλήξει να γίνεται η Omega.

Τριάντα χρόνια αφότου ίδρυσε το εργοστάσιο, έφτιαξε μια επιχείρηση με σκοπό να πουλήσει τα ρολόγια του σε πελάτες από ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, το 1879 ο Brandt πέθανε και ο γιος του ανέλαβε την επιχείρηση. Τον 1885 κυκλοφόρησαν το 1ο τους ρολόι μαζικής παραγωγής, το Labrador και το 1892 το 1ο τους ρολόι που λειτουργούσε επαναλαμβάνοντας τα λεπτά.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1894, η εταιρία ονομάστηκε Omega. Πήρε το όνομά της από την μηχανή 19-ligne Omega caliber που κατασκεύασαν και βοήθησε την εταιρία να αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Το 1905 η Omega άρχισε να λειτουργεί ως επίσημος χρονομετρητής σε αθλητικά γεγονότα της Ελβετίας και το 1932 σταθεροποίησε μία από τις πιο σημαντικές της συνεργασίες.

Την ίδια χρονιά ‘’διορίστηκε’’ ως επίσημος χρονομετρητής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, έναν ρόλο που εκτελούσε τακτικά μέχρι να γίνει ο αποκλειστικός χρονομετρητής για τους αγώνες του 2009. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε μέχρι σήμερα και η Omega έχει υπηρετήσει, ως επίσημος χρονομετρητής, για περισσότερους από 20 Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δέκα χρόνια αργότερα, το 1948, η εταιρία κυκλοφόρησε την 1η έκδοση ενός από τα πιο εμβληματικά ρολόγια της, το Seamaster. Το Seamaster έκανε το ντεμπούτο του συνδυαστικά με την 100η επέτειο της εταιρίας και αποτέλεσε ένα από τα δημοφιλή μοντέλα ρολογιών της οικογένειας Omega.

Το 1962 ο αστροναύτης Wally Schirra φορούσε Speedmaster στην αποστολή του Mercury Sigma 7 και έτσι αυτό έμεινε στην ιστορία ως το 1ο ρολόι Omega στο διάστημα. Τρία χρόνια μετά, η Nasa έκανε το Speedmaster τον επίσημο χρονογράφο για τις αμερικανικές διαστημικές αποστολές. Το 1969 το Omega Speedmaster ‘’ταξίδεψε’’ στο διάστημα στον καρπό του αστροναύτη Buzz Aldrin. Επίσης, το 1970 βοήθησε τους αστροναύτες της αποστολής Apollo 13 να επιστρέψουν πίσω στη γη με ασφάλεια. Μέχρι και σήμερα, τα ρολόγια Omega και διαστημικά προγράμματα λειτουργούν παράλληλα παγκοσμίως και βοηθούν στην ανάπτυξη ορισμένων από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για το εμπόριο.

Στη δεκαετία του 1990, το Omega κέρδισε ευρεία δημοτικότητα ως το επίσημο ρολόι του James Bond έπειτα από την εμφάνιση ενός Omega Seamaster στο χέρι του Pierce Brosnan. Από το 2000 και μετά, η εταιρία άνοιξε την 1η της ναυαρχίδα στην Bahnhofstrasse της Ζυρίχης. Χάρη στην αναγνωρισιμότητα του γεγονότος αυτού περισσότερες από 300 Omega μπουτίκ μπορούν να τις επισκεφτούν σε πόλεις όπως το Λονδίνο, η Ρώμη, το Χονγκ Κονγκ και η Νέα Υόρκη. Το 2006 οι 20οι Ολυμπιακοί Χειμερινοί Αγώνες στο Τορίνο σηματοδότησαν την επιστροφή του Omega στον ιστορικό του ρόλο ως επίσημος χρονομετρητής. Το 2010 η εταιρία άρχισε να επανακυκλοφορεί το 1ο γυναικείο ρολόι χειρός με όνομα Ladymatic (πρωτοκυκλοφόρησε το 1995) και αποτέλεσε το καλύτερο ρολόι στον κόσμο για τη νέα γενιά γυναικών. Τέλος, στις μέρες μας, η Omega έχει διατηρήσει τη φήμη της τόσο στον αθλητικό τομέα και την ποπ κουλτούρα όσο και γενικότερα ως μία από τις πιο γνωστές μάρκες ρολογιών παγκοσμίως. Δεσμεύεται για αριστεία για πάνω από 150 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.