TAG HEUER

Η εταιρία ιδρύθηκε ως ‘’Heuer’’, το 1860 στο Saint-Imier της Ελβετίας, από τον Edouard Heuer, στηριζόμενη σε δύο θεμέλια, την οικογενειακή ηγεσία και την τεχνική καινοτομία. Αυτή την πορεία ακολούθησε και στις επόμενες δεκαετίες. Εκεί κατασκευάζονταν κυρίως ρολόγια από ασήμι. Το 1985 η εταιρία μετονομάστηκε σε Tag Heuer. Το 1887 ο Heuer κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα ‘’ταλαντωμένο γρανάζι’’ για χρονόμετρα, που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.

Στις αρχές του 20ου αιώνα οι καινοτομίες στην επιστήμη, την ιατρική, τις μεταφορές και τη βιομηχανική παραγωγή δημιούργησαν απαιτήσεις για πιο ακριβή χρόνο. Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, ενισχύθηκε η ανάγκη για πιο αξιόπιστα και ακριβή εργαλεία χρόνου, καθώς τόσο τα παγκόσμια ρεκόρ όσο και οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να ξεχωρίσουν μόλις για εκατοστά του δευτερολέπτου. Το 1911, ο Heuer σχεδίασε ένα όργανο το οποίο ήταν για να εγκατασταθεί στους πίνακες ενδείξεων των αυτοκινήτων και των αεροπλάνων. Το 1933 η εταιρία είχε έναν κατάλογο από χρονόμετρα και χρονογράφους τσέπης, αλλά περιορισμένη συλλογή από χρονογράφους χεριού. Ωστόσο, τις επόμενες δεκαετίες οι χρονογράφοι χεριού αυξάνονται και επεκτείνονται τόσο πολύ που καταλήγουν να έχουν ηγετικό ρόλο σε αυτή τη μορφή ρολογιού. Το 1949 ένα νέο πολύχρωμο ρολόι δημιουργήθηκε με ονομασία ‘’Solunar’’ και είχε ως ρόλο του να δείχνει την υψηλή και χαμηλή παλίρροια στη θάλασσα.

Περίπου 9 χρόνια μετά, το 1958, ο γιος του Edouard Heuer, Jack Heuer, εντάχθηκε στην εταιρία και κατέληξε να είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη ορισμένων από τα πιο σημαντικά προϊόντα στην ιστορία της Heuer. Το 1963 η εταιρία Heuer παρουσίασε το χρονογράφο Carrera, το οποίο γρήγορα γίνεται διεθνής επιτυχία και ένα από τα πιο διάσημα ρολόγια χειρός. Έλαβε το όνομά του από τον θρυλικό αγωνιστικό δρόμο ‘’Carrera Panamericana’’, που πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό, και σχεδιάστηκε για οδηγούς που είχαν ως προτεραιότητες την εργονομία και την αναγνωσιμότητα.

Το 1969 κατασκευάζονται οι πρώτοι αυτόματοι χρονογράφοι (Callibre 11). Το 1971 κατασκευάστηκε το centigraph, ένα ηλεκτρονικό χρονοδιάγραμμα παρακολούθησης για την ομάδα δρόμου της Ferrari. Λίγα χρόνια αργότερα, έκανε τη μετάβαση της εταιρίας του από την κατασκευή μηχανικών χρονογράφων σε κατασκευή ρολογιών για τον 21ο αιώνα. Μοντέλα ρολογιών που φτιάχτηκαν τότε (1980) αποτελούν βασικά κομμάτια από το σημερινό κατάλογο της εταιρίας. Το 1999, ο κορυφαίος Γαλλικός όμιλος πολυτελών προϊόντων LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton) εξαγόρασε την εταιρία Tag Heuer. Μπαίνοντας, λοιπόν, στο 21ο αιώνα η εταιρία θα αναπτύξει εντελώς νέες προσεγγίσεις για την κατασκευή ρολογιών και την κίνησή τους. Αυτές οι καινοτομίες θα παρέχουν μέτρηση με ακρίβεια ρεκόρ, σε ρολόγια που θα αντικατοπτρίζουν τις τεχνολογίες αιχμής. Το 2015 η Tag Heuer αξιοποιεί το πλούσιο χαρτοφυλάκιό της με τα ιστορικά της ρολόγια, αναπτύσσοντας και ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες. Αυτά τα ρολόγια θα συνδέουν το παρελθόν και το μέλλον της εταιρίας. Παράλληλα παράγει το 1ο πολυτελές ελβετικό smartwatch (‘’έξυπνο ρολόι’’), το Tag Heuer Connected Watch. Μέχρι και σήμερα ακολουθεί συγκεκριμένες καινοτομίες και διαδραματίζει βασικό ρόλο στην πρόοδο της ελβετικής βιομηχανίας ωρολογοποιίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.