ROLEX

Η Rolex αποτέλεσε πρωτοπόρο του ρολογιού χειρός από το 1905. Ιδρύθηκε στο Λονδίνο στην Αγγλία από τον Hans Wilsdorf και τον Alfred Davis. Αρχικά, ως μάρκα ειδικεύτηκε στη διανομή ρολογιών, αλλά το 1908, η εταιρία πήρε επίσημα το όνομα Rolex και μετεγκαταστάθηκε στη Ελβετία με σκοπό να αρχίσει να σχεδιάζει τα δικά της ρολόγια.

Αυτή στόχευε και εστίαζε στην ποιότητα της κίνησης των ρολογιών. Αυτές της οι προσπάθειες είχαν γρήγορη απόδοση. Το 1910 ένα ρολόι Rolex ήταν το 1ο ρολόι που έλαβε πιστοποίηση ως χρονόμετρο στον κόσμο. Αυτό γιατί η εταιρία είχε καταφέρει να πετύχει την ακρίβεια! Το 1926, η εταιρία πρωτοστάτησε στην τεχνολογία και δημιούργησε το 1ο αδιάβροχο και ανθεκτικό σε σκόνη ρολόι, το οποίο ονόμασε Oyster.

Ένα χρόνο μετά, το καινούριο αυτό ρολόι δοκιμάστηκε από την κολυμβήτρια Mercedes Glietze. Συγκεκριμένα, αυτή φορούσε στο λαιμό της, καθώς κολυμπούσε στο αγγλικό κανάλι, ένα ρολόι Rolex Oyster. Το ρολόι δεν έπαθε τίποτα και συνέχισε να λειτουργεί σε πολύ καλή κατάσταση.

Η εταιρία συνέχισε να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στην κατάταξη των βιομηχανιών ωρολογοποιίας κατοχυρώνοντας δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ως την 1η παγκοσμίως με διαρκή αυτοκουρδιζόμενο/αυτόματο μηχανισμό το 1931. Αυτό το σύστημα στην κατασκευή του ρολογιού βρίσκεται μέχρι και σήμερα στα σύγχρονα αυτόματα ρολόγια. Το 1945 κυκλοφόρησαν το Datejust, το 1ο αυτόματο ρολόι χειρός, με στόχο να απεικονίσουν την ημερομηνία στο καντράν.

Οκτώ χρόνια αργότερα, η Rolex παρουσιάζει το Submariner. Αυτό αποτέλεσε το 1ο ρολόι κατάδυσης με ανθεκτικότητα στο νερό μέχρι και το βάθος των 100 μέτρων. Το 1954 ανέδειξαν το GMT Master, το 1ο ρολόι που επέτρεψε στους πιλότους να πουν την ώρα σε πολλαπλή ζώνη ώρας για μία φορά. Μετά από δύο χρόνια, το 1956 η εταιρία κυκλοφόρησε το Day-Date. Ήταν το 1ο ρολόι χειρός που θα εμφάνιζε, ταυτόχρονα, και την ημερομηνία και την ημέρα της εβδομάδας επάνω στο καντράν. Με το πέρασμα των χρόνων και τη μεγάλη αυτή ποικιλία των εξαιρετικών ρολογιών της, η Rolex απέκτησε τεράστια φήμη ως μία από τις πιο γνωστές και περιζήτητες μάρκες ρολογιών παγκοσμίως. Μέχρι και σήμερα, αυτή, αποτελεί μία από τους πρωτοπόρους στη βιομηχανία της ωρολογοποιίας.

Την τελευταία δεκαετία, η Rolex παρουσίασε το Yacht-Master II, το 1ο ρολόι, διεθνώς, που ήταν εξοπλισμένο με αντίστροφη μέτρηση επάνω στην οθόνη του. Επίσης, αυτή, έχει χαράξει τη θέση της στον αθλητισμό και την ποπ κουλτούρα με την προώθηση της από ‘’υψηλού προφίλ’’ χορηγούς και ένα πρόγραμμα brand ambassador. Για δεκαετίες, σε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στο τένις, το γκολφ, τα μηχανοκίνητα σπορ και την ιστιοπλοΐα. Τα ρολόγια Rolex έχουν παρατηρηθεί στα χέρια αμέτρητων γνωστών ατόμων από την στιγμή της δημιουργίας τους. Σήμερα, το στέμμα της Rolex χρησιμεύει ως ένα εμβληματικό σύμβολο που σχετίζεται με την άνευ προηγουμένου ποιότητα, την καινοτομία της και το κύρος της. Και το βασικό κομμάτι της ιστορίας είναι ότι η Rolex πλέον έχει δημιουργήσει μερικά από τα ρολόγια χειρός με τα υψηλότερα διαμετρήματα για τους λάτρεις του ρολογιού και τους συλλέκτες, που θα περάσουν στις επόμενες γενιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.