MARTIN BRAUN

Ο Μάρτιν Μπράουν είναι Γερμανός ωρολογοποιός και μέρος μιας δυναστείας ωρολογοποιιών που δραστηριοποιείται στον κλάδο εδώ και τρεις γενιές. Το πάθος του Μάρτιν για τη μέτρηση του χρόνου χρονολογείται από τα παιδικά του χρόνια. Κατά τη διάρκεια της μαθητείας του, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την περίπλοκη μηχανική της ωρολογοποιίας που αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με τη δημιουργία μοναδικών μοντέλων. Αρχικά, συναρμολόγησε ένα επιτραπέζιο ρολόι από αμμωνίτη, το οποίο εξοπλίστηκε, μεταξύ άλλων, με τον θρυλικό ρυθμιστή που κατασκεύασε ο διάσημος Άγγλος ωρολογοποιός Graham. Μαζί με τον πατέρα του, ο Μάρτιν Μπράουν αποκατέστησε πολλές παλιές και σπάνιες μηχανές ρολογιών, για τις οποίες έκανε κάσες. Αυτά περιελάμβαναν πολύπλοκους μηχανισμούς με αέναα ημερολόγια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απέκτησε μεγάλη εμπειρία στη κατασκευή ανταλλακτικών για διαμετρήματα που κατασκευάστηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Το 1998, ο Μάρτιν Μπράουν διοργάνωσε μια σειρά σεμιναρίων πολύπλοκης ωρολογοποιίας και κάλεσε όσους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν. Ωρολογοποιοί από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τα σεμινάρια (που τώρα διοργανώνονται από την Schaumburg Watch) για να αυξήσουν τις γνώσεις τους στη μηχανική ρολογιών. Ενώ ταυτόχρονα συνέχιζε την εργασία του επάνω στην τελειοποίηση του EOS που ξεκίνησε το 1995. Από όλα τα ρολόγια που δημιούργησε, αυτό αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς. Ένα μηχανικό ρολόι που μπορεί να υπολογίζει τις ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου. Το θρυλικό EOS παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2000, κερδίζοντας πολλά διάσημα βραβεία ειδικών καινοτομιών.

Το EOS είναι ένα πολυβραβευμένο αστρονομικό ρολόι που συνεχίζει να εκπλήσσει τους ειδικούς μέχρι και σήμερα με την αξιοσημείωτη εμφάνιση των ωρών ανατολής και δύσης του ηλίου χρησιμοποιώντας δύο μακριούς σταυρωτούς δείκτες. Οι ώρες ανατολής εμφανίζονται στην αριστερή πλευρά του καντράν και οι ώρες δύσης είναι στα δεξιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.