Προιδιόκτητα ρολόγια απο ιδιώτες, αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξετε

Φυσικά, όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο ρολόι πολυτελείας (Rolex, Cartier, Breitling, Chopard…) απευθείας από έναν επαγγελματία του χώρου, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ποιότητα του. Εάν, από την άλλη πλευρά αγοράσετε το ρολόι μεταχειρισμένο από έναν ιδιώτη, από μια αγγελία στο διαδίκτυο, μπορεί γρήγορα να προκύψουν αμφιβολίες για τον πωλητή ή τα υλικά του ρολογιού. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε είναι να αφήσετε τον εαυτό σας να πιεστεί να αγοράσει ένα ρόλοι με μόνο γνώμονα την ελκυστική τιμή του. Αντίθετα, λάβετε υπόψη τις συμβουλές μας για να διασφαλίσετε ότι το ρολόι που έχετε στην κατοχή σας είναι κατά πρώτων γνήσιο και σε καλή λειτουργική κατάσταση!

  • Δώστε προσοχή σε σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν τη γνησιότητα του ρολογιού που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε.
  • Ελέγξτε το βάρος του ρολογιού, ενώ τα οικονομικά ρολόγια χειρός κατασκευάζονται κυρίως από ελαφριά και φθηνά υλικά, τα πολυτελή ρολόγια συνήθως ζυγίζουν πολύ περισσότερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ρολόγια υψηλής ωρολογοποιίας είναι κατασκευασμένα από βαριά υλικά όπως πλατίνα, χρυσός ή ανοξείδωτος χάλυβας. Επομένως, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε εάν το βάρος του ρολογιού που θέλετε να αγοράσετε, ταιριάζει με το υλικό που περιγράφεται.
  • Δώστε προσοχή στην κατάσταση του ρολογιού. Ειδικά οι βαθιές γρατσουνιές συνήθως μειώνουν την αξία ενός ρολογιού.
  • Εμπιστευτείτε την εμπειρία κοσμηματοπωλών, ωρολογοποιών ή ειδικών εκτιμητών για την κατάσταση και την τιμή του ρολογιού που θέλετε να αγοράσετε.

Αν και οι συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω συνιστούν προσοχή, φυσικά δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι μπορεί να έχετε και πολλές θετικές εμπειρίες αγοράζοντας προιδιόκτητα ρολόγια από ιδιώτες. Απλώς πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ένα προϊόν πολυτελείας με υψηλή αξία και ως εκ τούτου πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσετε θύματα απάτης!

Καλή τύχη και απολαύστε την αγορά του ρολογιού σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.